Turist i Namsskogan

Opplev Namsskogan - Toppen i Namdalen 

Hvis du ønsker en naturopplevelse utenom det vanlige, ja da skal du ta turen til Namsskogan! Her har vi mektig natur, med Namsen Elvenes dronning som følgesvenn gjennom hele kommunen. Fjell og daler som strekker seg fra Børgefjell Nasjonalpark ned til Trøndelags største attraksjon.

 

Mangfoldighet er et viktig stikkord for Namsskogan, og kommunen kan Skilte med en variert natur. Ville Fjellområder omkranser Namsskogan, og gjør kommunen til et ypperlig utgangspunkt for fiske, fjellturer og bærplukking. Det finnes flere merkede turløyper i området og det er mulig å få kjøpt både jakt og fiskekort og leie hytter.

 

Jakt, fiske og friluftsliv

Namsskogan har til sammen mer enn 800 vatn / tjern og 35 elver med bra fiske. Ørret Er det vanligste fiskeslaget, men noen få vatn har også bestander av Røye. Elva Namsen, som har sitt utspring nordøst for kommunen, renner 70 km gjennom hele kommunen. Elva har en utmerket ørretbestand, og fisk på 1-3 kg er ikke uvanlig. Elva er ikke lakseførende i Namsskogan, men det finnes en relik lakseart, nemlig Namsblanken. Den blir sjelden mer enn 5 hekto, gud menn yter motstand når du får den på kroken.

Det er store områder i Namsskogan med flott turterreng og det er bare å ta kontakt med Turistinformasjonen eller Fjellstyret for forslag til turer. Hvis du har tenkt å være i Namsskogan en lengre periode kan det være bra å være med på ti på topp i Namsskogan, som kommunen i samarbeid med idrettslagene arrangerer årlig. Dette er poster som er satt ut på lette tilgjengelige Fjelltopper i kommunen.

For mer detaljert informasjon fiske, jakt og friluftsliv: Fjellstyret eller ta kontakt med Turistinformasjonen.

Attraksjoner

Namsskogan familiepark er den største attraksjonen i Namsskogan kommune, og vi opplever den som nokså unik. Her er det aktiviteter for store og små, kunstutstilling, håndverkstradisjoner, teater (Rebella Hex) og ikke minst en dyrepark. Parken har daglig åpent fra første helga i juni og ut august. På bestilling kan det ordnes egne opplegg resten av året. I Famileparken er det et eget Vinterland, som har åpent en del helger i vinterferie og påske.

Namsskogan familiepark

Skorovatn, Som er et nedlagt gruvesamfunn, er absolutt verdt å besøke. Her anbefales det å ta turen til toppen av gruven og nyte utsikten over tettstedet og de omliggende fjellene, her er et flott Utsiktspunkt til Børgefjell Nasjonalpark og ved godværsdager kan man se helt til kysten. Ellers så kan det være verdt å ta turen til Skjenkestova som har et av Norges beste utvalg i ølsorter. For informasjon om åpningstider og overnatting: Skjenkestova
 
Steinfjellet, Ligger mellom Røyrvik kommune og Namsskogan kommune. Her går det en vei som ble etablert ved gruvedrift i Gjersvika. I 1971 ble veien komplettert med en 2600 meter lang tunnel. Den gamle Steinfjellvegen er fortsatt kjørbar og er åpen og tilrettelagt om sommeren, det er et flott kulturlandskap som åpner seg på den gamle Steinfjellvegen. Og Anbefales Spesielt for sykkelturister istedenfor å sykle gjennom tunnelen. For den som ønsker en ekstra utfordring kan Steinfjellstafetten anbefales, den arrangeres hvert år i begynnelsen av juni: Steinfjellstafetten.
 
Holmensenteret i kommunesenteret Namsskogan er et flott kjøpesenter som må oppleves.
Dagligvarebutikk
Minibank
Norges minste Vinmonopol
Souvenirbutikk
Blomst og dekor med cafè

Overnatting
Det finnes flere muligheter for overnatting i kommunen, alt fra høystandard hytter, til mulighet for camping. Det anbefales å ta og Booke overnatting i forkant når det er sommer og høysesong. For detaljert informasjon om overnattingsplasser: Overnatting.Ta kontakt med Turistinformasjonen i Namsskogan Familiepark for mer informasjon om overnattingstilbud som gjelder for hele Namsskogan.
 
 
Nærområdet
Børgefjell nasjonalpark, Namsskogan er et flott Utgangspunkt for deg som ønsker deg en tur i Børgefjell og vil oppleve det ypperste som norsk natur kan tilby deg. Se Børgefjell nasjonalpark for mer detaljert informasjon.VisitBørgefjell, Har oversikt over aktiviteter og overnattingsmuligheter tett opp mot Børgefjell.
GrongSør for Namsskogan ligger Grong som har variasjon som stikkord. Her finner vi Grong Skisenter som er Nord-Trøndelags største alpinsenter. Og hvis du vil fiske laks, Ørret, hoppe i hangglider eller gå tur i urørt terreng eller i oppmerkede løyper er Grong plassen. Grong Fritid.
LierneSør Øst for Namsskogan ligger Lierne. Vil du se et bjørnehi? Høre Peder Lundemo fortelle om sitt møte med bjørnen, gå på Elgsafari? Fotosafari? Orkide og blomstervandring? Lierne Fritid.
GraneNord for Namsskogan ligger Grane.Attraksjoner her er Porten til Nord-Norge, Vefsna, Laksforsen, Børgefjell nasjonalpark, Bygdetun, Gammelsagmaro og Grane kirke. Friluftsliv, jakt og fiske har de aller beste betingelser i kommunen.Hattfjelldal, nordøst for Namsskogan ligger Hattfjelldal.
Hattfjelldal har rike muligheter for jakt, fiske og friluftsliv. Det er muligheter for å leie hytter også i fjellet. Hattfjelldal kommune.
Høylandet, vest for Namsskogan. Rike turmuligheter på land og vann. Kommunen har flere gode lakseelver, den største er Søraa. På Høylandet finner du en av landets få overbygde trebroer. Flere naturreservater Lett tilgjengelige. Mange små side-og skogsbilveier innbyr til gang-og Sykkelturer. Et titals merkede Turløyper på sommeren og et av regionens beste skiløypenett på vinteren. Bygda er mest kjent for Norsk revyfestival som arrangeres annethvert år. Høylandet.
Reisen hit
Namsskogan kommune ligger midt i Norge og har E6 som hovedferdselåre, Se kart. Det går også toglinje gjennom hele kommunen, og det er to muligheter for avstigning, på Lassemoen, som er sør i kommunen. Og på Namsskogan som er kommunesentret som ligger nord i kommunen. Og for tilbringertjeneste i kommunen kan du ringe Grong skysstasjon før klokken 15.00 dagen i forveien. Telefonnummeret til Skysstasjonen er: 74 33 18 70.
 
Avstand til nærmeste kortbaneflyplass er 120 km og ligger i Namsos mens det er 250 km til Trondheim Lufthavn Værnes. Med sin direkte tilknytning til terminalbygningen på lufthavna er http://www.radissonblu.no/hotell-trondheimairport">Radisson Blu Hotell, Trondheim Airport Værnes en av de mest attraktive basene for forretnings- og fritidsreisende som ankommer sent på kvelden, eller skal avgårde tidlig neste morgen.
 
Sist endret 20.05.2019 10.00