Foredraget «PÅ LETING ETTER DEN GLEMTE HELHET»

Namsskogan Folkebibliotek på Kommunestyresalen TORSDAG 05. APRIL - Klokken 18:00

 

 

Foredraget PÅ LETING ETTER DEN GLEMTE HELHET er en søken etter gammel visdom. Cael F. Normann forteller om en oldtids-filosofi hvor mennesket og samfunn ser ut til å ha utviklet seg etter et og samme hovedprinsipp. Skjult for den moderne verden har urfolk praktisert en helhetsfilosofi der mangfoldet beskrives som avgjørende for at gruppen skulle overleve.

I arbeidet med å lage dokumentarfilmer for kommuner og næringsliv, ble han mer og mer nysgjerrig på hva som lå bak beslutningsprosessene. Et lekent grep med seks «medisinflasker» i intervju med lokalpolitikere, på jakt etter deres prioriteringer og verdiforankring, endte opp med en fascinerende samfunnsmessig modell som forklarer sammenheng. Denne tenkemåten skulle v...ise seg å være beslektet med et gammelt Lakotaindiansk utviklingssymbol.

Et viktig tema for hans bøker og foredrag er viktigheten det er å jobbe med og av naturen for å bli hele mennesker. Det gamle symbolet setter også dannelse, utdanning, kultur, miljøutfordringer, velferd og bærekraftig arbeid inn i en og samme sammenheng.

Dette tidløse og universelle prinsipp kan gi oss svar på mange av dagens utfordringer. Frafall i skolen, kulturutfordringer, dannelse og miljøutfordringer bare noe av det Carl Fredrik Normanns bok Tidløs Medisin og hans foredrag setter inn i en sammenheng.

Mange anerkjente tenkere og forskere som Thomas Hylland Eriksen, Henrik Syse, Astri Hognestad, Guttorm Fløistad, Victor Norman, Jacob Bohmann-Larsen og Per Brodal har latt seg overraske av denne måten å betrakte mennesket og våre samfunn på.

Velkommen til Carl Fredriks foredrag på Namsskogan folkebibliotek (kommunestyresalen)
TORSDAG 05. April 1800-1900.

Fri entré

Sist endret 09.03.2018 10:11
Fant du det du lette etter?